BIW Şekillendirilebilirlik Değerlendirmesi, Yaylanma Analizive Açınım Geliştirme
FASTFORM ADVANCED

FASTFORM® ADVANCED kullanıcıların açınımları ve yaylanmaları belirlemelerininin yanısıra hızlı ve kolayca parça ile beraber süreç fizibilitesini değerlendirmelerini sağlar. Tasarım değişikliklerini ürün yaşam döngüsü içerisinde daha erken uygulayabilmek için oluşabilecek şekillendirme problemlerini kullanıcılara tanımlar. Datayı kalıba göndermeden önce mühendisler FASTFORM® Advanced’I olası şekillendirme risklerini değerlendirmek için çalıştırmalıdırlar. FASTFORM® Advanced, ürünün veya kalıp geometrisinin sürtünme, yüzey geliştirme, pot, pot çemberi kuvveti, baskı plakaları, süzme çubukları ve kaynaklı birleştirilmiş parçalar gibi özelliklerini de göz önüne alarak hesaplama yapar.

Fastform Advanced
FASTFORM® ADVANCED malzeme kullanımını belirler, maliyet ve ağırlık optimizasyonu sağlar.

FASTFORM® ADVANCED

FASTFORM® ADVANCED hızlı ve doğru sonuçlar elde etmek için FTI’ın tescilli CHI çözücüsünü kullanır. Tasarım mühendislerin imalata yönelik tasarım prensiplerini(DFM) ve önemli ürün gereksinimlerini(KPR) uygulamalarını sağlar. Bu teknoloji, Gövde Trim Parçaları(BIW)’na ait tasarım kavramlarını öne çıkarır, böylece şekillendirilebilirlikleri değerlendirilebilir ve imalat temelli sorunlar minimize edilebilir. KPR/DFM stratejileri yeni ürün uygulama süreçlerindeki tasarım problemlerini erkenden öne çıkaracak ve kalıptaki mühendislik değişim taleplerini(ECO) azaltacaktır.

KPR teknolojileri Kil modeller hala tasarımdayken A Sınıfı yüzeyleri incelemek için kullanılır. KPR Analizi; estetik kalitesi, form göçük direnci, yüzey kalitesi ölçümü için zebra analizi, yüz hatlarının sürekliliği, kayma çizgisi, eşleşen yüzeyler için yüzeydeki bozuklukları (delik toleransları, kontrol mastarları) ve incelme gibi konuları ele alır. KPR’lar ürünün güvenliğine, hukuki yönetmeliklere uygunluğuna veya bir üründeki müşteri memnuniyetine (kalite) önemli ölçüde etki eder.

DFM teknolojileri B ve C Sınıfı gövde trim parçalarında kullanılır. Ürün tasarımcıları çeşitli şekillendirme planlarını değerlendirebilirler. Mühendisler şekillendirilebilirlik problemlerini öngörebilir ve pot, baskı plakaları, pot çemberi kuvveti ve pilot delikler/slotlar gibi işleme koşullarını hesaba katabilirler. Şekillendirilebilirlik değerlendirmeleri, Şekillendirilebilirlik Sınır Diyagramı(FLD)’nda, Güvenli bölgede, kalınlık geriniminde, majör/minör gerinmelerde ve geri esneme grafiklerinde doğru bir şekilde tanımlanmıştır.

Ürün gerinimleri ve incelme bilgileri CAE departmanlarına ürünün yapısal, çarpışma, NHV, yorulma ve dayanıklılık analizlerini artırmak için yüklenebilir. Çalışmalar, incelme ve pekleşme bilgisinin CAE’nin doğruluğunu %30’a varan oranda iyileştirebildiğini gösterdi.

Özellikleri

Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın

CADEM DIGITAL ekibi her zaman yanınızda! Detaylı bilgi almak için iletişim formunu doldurabilirsiniz.