ATIKLARI DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEK
- Anasayfa
- Sürdürülebilirlik
- Yıkıcı Tasarım
- ATIKLARI DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEK
Yeniden Tasarlandı
Daha Az Atık, Daha Çok Sürdürülebilir Elektronik Ürün
E-atık akışının ve elektronik ürün değişimlerinin hızla artmasıyla birlikte, yüksek teknoloji üreticilerinin daha iyi atık yönetimi ve daha sürdürülebilir ürün ve tedarik zincirleri için operasyonlarını dönüştürmesi gerekiyor.
Fransa gibi bazı ülkeler, mağazaların ürünlerin onarım puanlarını ve bilgilerini göstermesini gerektiren onarılabilirlik endeksini başlattı. Bu endeks, tüketicileri daha onarılabilir olan ürünleri seçmeye teşvik ederek sürdürülebilir uygulamalara yönelik yoğun bir bağlılığın işaretini veriyor.
Onarılabilirlik endeksine ve dünya çapındaki diğer sürdürülebilirlik girişimlerine etkin bir şekilde yanıt verebilmek için üreticilerin stratejilerini yeniden düşünmeleri ve her zaman doğru kararları vermeleri için verilere dayanan kararlar vermeleri gerekiyor. Ancak o zaman sürdürülebilirlik odaklı mevzuatlardan ve tüketici talebinden kaynaklanan karmaşıklığı ve ticari riskleri daha iyi yönetebilirler.
Daha Yeşil Ürün ve Süreçler İçin Üç Hedef
Üreticiler, e-atık akışını azaltmaya ve sürdürülebilir elektronik ürünler sunmaya başlarken fiziksel dünyalarının detaylı bir sanal ikizini oluşturmak ve keşfetmek için entegre bir platformdan faydalanabilirler. Böyle bir platform, üreticilerin e-atık geri dönüşümünün ötesine geçmek amacıyla optimize edilmiş kararlar almalarını ve daha çevreci sonuçlar için aşağıdaki hedefleri geliştirmelerini sağlar:
Mevzuata Uygunluk
- Mevzuatlarla ilgili maliyetleri ve riskleri kontrol etmek için üreticilerin Elektrikli ve Elektronik Ekipman Atıkları (WEEE), Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması (RoHS) ve Yüksek Önem Arz Eden Maddeler (SVHC) gibi temel direktiflere uyum sağlaması gerekir.
- Tüm ürün yaşam döngüsünü entegre eden bir platform, gelişen ihtiyaçları kolayca kapsamak için akıllı malzeme seçimleri, işbirliği, izlenebilirlik ve ölçeklenebilirlik sağlayarak üreticilerin dinamik mevzuat uyumluluğuna bağlı kalmasına yardımcı olmaktadır.
Sıfır Atıklı Tasarım ve Üretim
- Geleneksel ürün tasarımı ve üretim süreçleri tipik olarak silolarda gerçekleştirilir ve bir kararı kesinleştirmek için fiziksel prototiplere ihtiyaç duyulur.
- Üreticiler, sanal simülasyon teknolojisini kullanarak cihazları, birden çok yaşam döngüsünde daha iyi yeniden kullanım için tasarlayabilirler. Üreticiler, montaj ve demontaj süreçlerinden ürün yapılarına, düşme testlerine ve yeni malzemelerin kullanımına kadar simüle edilmiş çok çeşitli ayarlar aracılığıyla sanal ikizlerini çalıştırarak bir ürünün dayanıklılığını ve geri dönüştürülebilirliğini hızla değerlendirebilir ve artırabilirler. Üreticiler, optimum üretim konfigürasyonunu belirlemek için üretim operasyonlarının sanal ikizini kullanarak ilk seferde doğru üretim sonuçları elde edebilirler.
Verimli Ürün Geri Kazanımı
- Üreticiler, sanal ikizi eksiksiz bir bilgi modeli olarak sağlayan bir platformla birlikte, ürün onarımını, geri dönüşümünü ve yeniden kullanımını artırmak için çeşitli adımları hayata geçirebilirler.
- Sanal ikiz, farklı ürün yaşam döngüsü aşamalarından gelen verileri bir araya getirir ve böylece platform, toplanan verilere dayalı olarak dahili ve harici paydaşlar arasında optimize edilmiş şekilde karar almayı sağlar. Sanal ikiz ayrıca uçtan uca ürün bilgileri sağlayarak geri dönüşüm sürecini hızlandırmaya yardımcı olur ve geri dönüşümcülerin testleri ve incelemeyi en aza indiren verimli tersine üretim stratejileri uygulamasına olanak tanır.
E-Atık ile Değer Üreten Platform
3DEXPERIENCE® platformu, e-atık yönetimini iyileştirmenin ötesinde, yüksek teknoloji üreticilerini sürdürülebilir değer sağlama konusunda destekleyen model tabanlı ve veriye dayalı bir işbirliği platformudur.
Bu platformda üreticiler, operasyonlarının sanal ikizini oluşturabilir ve kararlarının çevresel etkisini değerlendirmek için çok ölçekli ve multifizik simülasyonlar yürütebilirler. Bu, üreticilerin riskleri daha erken belirlemesine, üretimde daha yüksek verim sağlamasına, sera gazı emisyonlarını en aza indirmesine ve daha yüksek onarım, geri dönüşüm ve yeniden kullanım oranları için verilerden yararlanmasına olanak tanır.
Ayrıca bu akıllı platform, üreticilerin bileşenlerin parçalanmasını ve her bir yapı malzemesinin kimyasal madde formülasyonunu içeren ürün bilgilerine erişmelerini sağlayan bir uyumluluk yönetimi olanağı içerir. Üreticiler, verileri endüstri düzenlemeleriyle karşılaştırabilir ve bir malzeme veya bileşen dünyanın belirli bir bölgesindeki düzenlemelere uygun değilse bu konuda uyarılabilir.
3DEXPERIENCE platformu ve güçlü olanaklar paketi tarafından desteklenen üreticiler, yalnızca e-atık geri dönüşümü yoluyla değil, aynı zamanda dayanıklı ve onarılabilir cihazlar, atıksız operasyonlar ve karbon ayak izinin azaltılması yoluyla da daha sürdürülebilir bir yüksek teknoloji endüstrisine katkıda bulunabilirler.